Jellemző költségkategóriák

Egy vállalkozás vagy gazdálkodó szervezet legfontosabb költségei az alábbi 3 típusba sorolhatóak:

Munkabérek
Alapanyagok, továbbértékesített termékek
Alvállalkozók

Na ezek azok, amelyekhez mi sohasem nyúlunk. Ezekhez a szakmaspecifikus területekhez ugyanis Ön sokkal jobban ért, és ezeknek a költségeknek a naprakész felügyelete az Ön elemi érdeke. Mi tehát ehhez valószínűleg semmit sem tudnánk hozzátenni.

Vannak azonban ezeken felül sajnos rezsiköltségek is. Ezek egy egészségesen működő vállalkozásnál legfeljebb az összköltség 10%-át teszik ki, de van két rendkívül kellemetlen tulajdonságuk:

  1. Nem igazán függenek a bevételtől. Ha növekszik a cég, hamar felszaladnak, de ha csökken a bevétel, sehogy sem akarnak maguktól csökkenni.
  2. Ez a 10%-nyi költség akár 15-20 különböző költségkategóriába sorolható. Ezek mindegyike speciális piac- és termékismeretet kíván. Ezek megszerezhetőek ugyan, de tapasztataink szerint a legtöbb cégnél nem marad rá idő.

Ráadásul némelyik költségszámla (pl. mobiltelefon, villanyszámla) olyan tételeket tartalmaz, és olyan formában, hogy igen nehezen lehet kiigazodni rajta. Lehet, hogy nem véletlenül?

Mi abból élünk, hogy igen mélyen beleástuk magunkat a különböző rezsiköltségek rejtelmeibe, és megtaláljuk a költségcsökkentési lehetőséget ott is, ahol mindenki más azt gondolja, hogy lehetetlen. Leggyakrabban az alábbi költségekkel foglalkozunk:

Vezetékes telefon -18%Karbantartási anyag ktg. -10%
Mobiltelefon –17%Csomagolási költségek –18%
Internet költségek –30%Szállítás/Csomagküldés -28%
Irodaszerek -17%Védőital költségek –30%
Tonerek –35%Vegyi anyagok -20%
Nyomtatás, nyomda -15%Kenőanyagok -6%
Postaköltségek –12%Gyártási segédanyagok –15%
Kommunális hulladék -30%Villamosenergia -10%
Veszélyes hulladék –30%Üzemanyagok –1,5%

A piros számok a tipikus megtakarítási lehetőségeket jelzik. Ki is számolhatja a megtakarítási lehetőségeit 1 perc alatt itt: Kattintson ide a kalkulátorra >

A CostBusters garancia - Sikerdíjért dolgozunk!Ügyfeleink mondták rólunk:

A CostBusters sikerdíja az egyetlen számla, amit örömmel kifizetek, mert tudom, hogy még egyszer annyi pénz a zsebünkben marad.

Nagy Péter
operációs igazgató
Copy General Kft.
Várakozáson felüli eredmény született: az éves megtakarítás közel egy autó árával egyenértékű.... Ajánlom minden cégnek, aki költségeket szeretne megtakarítani.

Pál József
gazdasági igazgató
Béres Egészségtár Kft.
Kijelenthetem, hogy elégedett vagyok a CostBusters munkájával. A korábban más területen alkalmazott tanácsadókhoz képest a gyakorlatiasabb, gyorsabb és mélyrehatóbb munkát végeztek.

Korok Péter
ügyvezető igazgató
Grafit Pencil Nyomda Kft.
Főleg az informatikában született jelentős megtakarítás. Még azt is megoldották, amiről magunk is tudtuk ugyan, hogy felesleges költség, de mi nem tudtuk, hogy hogyan tudnánk megszabadulni tőle.

Balázs Krisztina
pénzügyi és informatikai igazgató
QBE Insurance (Europe) Limited Magyarországi Fióktelepe